LuistercoverjuliNacht van Electra 2014
Dromen en visioenen festival op het Groninger land

 

Op zaterdag 2 en zondag 3 augustus 2014 vindt de vijfde Nacht van Electra plaats, dit keer in en rond boerderij Oud Bokum in Kloosterburen. De Nacht van Electra is een multidisciplinair festival, geïnspireerd door het landschap van Noordwest-Groningen en opgericht door artistiek leider/programmeur/musicus Peppie Wiersma. Het thema is dit keer Dromen & Visioenen in het Noord-Groningse Waddenland. Behalve veel muziek, films en voorstellingen kan er ook gegeten en gedronken worden! Uitrusten kunt u in het strotheater, kijkend naar de sterren.

Boerderij Oud Bokum is een rijksmonument dat al jaren leegstaat en wacht op een nieuwe bestemming. De geschiedenis van de boerderij is voelbaar in alle ruimtes die door de eeuwen heen door mensen en dieren werden bewoond - geen mooiere plek denkbaar voor bezoekers om rond te dwalen, de zintuigen te scherpen en de geest te verrijken. Licht en donker, muziek en beeld, vampiers en visioenen, dromen en nachtelijke dwalingen: alles komt voorbij tijdens deze lustrumeditie van de Nacht van Electra. Alle getoonde werken hebben verbinding met de nacht in directe of metaforische zin.

Het programma begint zaterdagavond 2 augustus om 20.15 uur in de schuur van Oud Bokum, met een concert door het succesvolle collectief LUDWIG uit Amsterdam. Op het programma staan onder meer Schuberts Quartettsatz en Der Tod und das Mädchen. Na het openingsconcert is het publiek vrij om te dwalen door huis, erf en landschap. Er is werk van diverse kunstenaars en filmmakers te zien, onder andere van Guido van der Werve, Werner Herzog, David Lynch, de Quay Brothers, Olga Chernysheva, Schwung Visuell en Mirjam Meerholz. Bij het haardvuur kan gegeten en gedronken worden.

Voor het eerst zal de Nacht van Electra ook gedeeltelijk de volgende dag beslaan en doorlopen tot ver in de zondagmiddag. Op zondagochtend geeft LUDWIG een tweede concert, deze keer met Schuberts strijkkwartet Rosamunde.

In 2008 vond de eerste Nacht van Electra plaats. Basisgedachte van de Nacht van Electra is niet een jaarlijks terugkerend gelijkvormig festival, maar een steeds in vorm en gedaante wisselend evenement, dat op verschillende lokaties en tijdstippen kan plaatsvinden. In 2009, 2010 en 2012 vonden respectievelijk tweede (De Dorpsbruiloft), derde (Bach in de Nacht) en vierde (van Zonsondergang tot Zonsopgang) Nacht van Electra plaats. De Nacht van Electra heeft over de afgelopen jaren een uitstekende reputatie opgebouwd als een van de kleurrijkste en avontuurlijkste festivals die Nederland te bieden heeft.

Bron: www.luister.nl

chat

Nieuws & Updates

Wilt u op de hoogte gehouden worden over de nieuwe ontwikkelingen rond De Nacht van Electra?

Meld je aan voor de Nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes of volg ons op Twitter en Facebook.

Stuurt u ons een email, dan ontvangt u van ons de laatste updates.