Film Sarah Stiles

Het splinternieuwe spraakmakende collectief LUDWIG dat onlangs triomfen vierde in het Concertgebouw in Amsterdam stond garant voor meeslepende concerten in de schuur van Oud Bokum met onweerstaanbare meesterwerken van Franz Schubert: op zaterdagavond luidde het strijkkwartet Der Tod und das Mädchen de nachtelijke sferen in en tijdens het zondagochtendconcert stond het kwartet Rosamunde op het programma.

Op zondagmiddag vertelde Remt Meijer over de bewogen geschiedenis van Bokum en het omliggende land, kon iedereen meebouwen aan het Strotheater en demonstreerde Jan Pluis een kleinschalige windmolen voor particulier gebruik. Bouwe Ruiter van Oerlekker Hoogeland stortte zich met belangstellenden in een culinaire jamsessie met oude vergeten gewassen en een vakkundige jury onder leiding van NRC culinair columnist Marjoleine de Vos buigt zich over de kraakverse resultaten van de Groninger broodbakwedstrijd met regionale granen.

Trailer Nacht van Electra 2014

Op 2 en 3 augustus 2014 werd de verlaten monumentale boerderij Oud Bokum in Kloosterburen omgetoverd in een wonderlijke wereld van dromen, vertellingen en visioenen..

Klik hier voor fotoimpressie

De verlaten monumentale boerderij werd omgetoverd in een wonderlijke wereld van dromen, vertellingen en visioenen. Sublieme muziek, lekker eten, haardvuur met een goed glas wijn, dwalen in het nachtelijke kwelderlandschap, historische vertellingen, meesterlijke films, een reis langs de planeten en nog veel meer: de Nacht van Electra bood een onvergetelijke ervaring in het Noord-Groningse Waddenland.

Met werk van Guido van der Werve, Werner Herzog, Schwung Visuell, Olga Chernysheva, Franz Schubert, Mirjam Meerholz, Paula Pietersen en de Quay Brothers beleefde het publiek weer een spannend weekendje. In het strotheater kon men 's nachts onder de sterrenhemel de reis langs de planeten door de NASA Voyager beluisteren of ervoor kiezen de dwaallichten tot in de kwelders te volgen. In de tuin van Bokum werden heerlijke gerechten bereid en brandden de vuren de nacht door.